Vacature: Allround stoffeerder

Vacature: Allround stoffeerder

Heb je aandacht voor de kleinste details? Houd je van een afwisselende baan en ben je een vakman óf -vrouw? Dan zoeken wij jou!

 

Voor onze locatie in Zwartsluis zijn we op zoek naar een allround stoffeerder. Als allround stoffeerder ben je verantwoordelijk voor het knippen, stikken en stofferen van meubels of projecten.

 

Wat verwachten we van je?
Je hebt ervaring in stofferen. Je hebt inzicht en je bent in staat om secuur en zelfstandig te werk te gaan. Bovendien weet je je op een professionele manier te presenteren richting klanten en relaties. Maar het allerbelangrijkste is je passie voor stofferen.

“Passie voor stofferen, lekker jezelf zijn en een glimlach zijn voor ons van essentieel belang”
Wat doen wij?
Stofferen van meubels, jachten, schepen of het bekleden van matrassen of autostoelen. We doen dat en nog veel meer met altijd dezelfde dosis aandacht en precisie. Hoe gedetailleerder en secuurder, hoe meer voldoening wij halen uit ons werk. En het mooiste is dat we weten dat onze klanten daar nog jarenlang van zullen genieten. En daar genieten wij op onze beurt van mee.

Onze werksfeer
We houden van harde werkers, maar daar krijg je ook veel voor terug. Zo zijn we flexibel en geven we je veel vrijheid. Bij ons vind je zeker geen ellenlange documenten met regeltjes. Bovendien heerst er bij ons een ongedwongen werksfeer. Lekker jezelf zijn en een glimlach zijn voor ons van essentieel belang.
  • Gezonde werkomstandigheden
  • Goed salaris
  • Goede CAO-voorwaarden
“Ben je het perfecte duo dat samen knipt en stikt? Solliciteer dan gezamenlijk!”

Solliciteren?
Ben je enthousiast en wil je graag bij ons aan de slag? Stuur dan een motivatie en je CV naar Elias Admiraal (elias@calypso.nl). Heb je vragen? Bel mij gerust op 06 – 41 36 22 02.

PS Kun je alleen knippen of stikken maar vorm je samen met iemand anders het
perfecte duo? Solliciteer dan gezamenlijk voor deze functie!

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Meubelstoffen van synthetische materialen

Meubelstoffen van synthetische materialen

Eigenschappen meubelstoffen (deel 2) Meubelstoffen van half synthetische materialen

Viscose is in 1891 uitgevonden door Akzo. Akzo is een vooraanstaand producent van specialistische chemicaliën. De viscose wordt kunstmatig vervaardigd via een chemische procedure met houtcellulose. Het hout wordt eerst verpulverd en vervolgens in een stollingsbad vermengd met chemicaliën. De vezel die op deze manier ontstaat, staat ook bekend als kunstzijde, celvezel of rayon.

Viscose is de goedkoopste vezel, maar is ook een minder sterke vezel. Dit is de reden dat dit materiaal vaak vermengd wordt met katoen. Het materiaal heeft als ander nadeel dat het erg brandbaar is en dat het fluweelachtige oppervlak gevoelig is voor aanraking en vocht.
Na een aantal dagen gebruik zullen de kussens, bekleed met een gladde viscose bekleding, een ‘shabby’ uiterlijk krijgen. Dit geeft een veranderlijke en marmerachtige uitstraling. Deze eigenschap is karakteristiek voor viscose en linnen.
Wanneer de pool van een stof met viscose nat wordt, moet dit zo snel mogelijk worden drooggemaakt met bijvoorbeeld een föhn. Als het droog is, moet de pool worden geborsteld, zodat het weer gaat oplichten.

Meubelstoffen van synthetische materialen

Synthetische vezels worden vervaardigd uit producten uit de olie- en chemische industrie. De chemische vloeistof wordt door kleine gaatjes geperst en wordt onmiddellijk hard. Zo ontstaan er harde draden. De synthetische vezels zijn sterk en bezitten een hoge slijtvastheid.

Nylon

Nylon is een afvalproduct van ruwe olie. Het is een zeer sterk materiaal dat vaak verwerkt wordt met touw of katoen. Zodra het materiaal warm wordt gaat het plakken. Nylon is goed te verven en heeft weinig last van water.

Acryl

De acrylvezel is in verschillende doorsneden te vinden: de ronde vorm, de boonvorm, de haltervorm en de gelobde vorm (ondiepe insnijdingen). Bij de laatste drie is vormen is een schijnlumen aanwezig. Vaak vertonen de vezels ook spleetjes in de lengterichting.

Polyester

Dit is een gladde, ronde vezel waarin vaak kleine zwarte puntjes voorkomen. Bij het afknippen van de vezel zal op dat punt de vezel platter worden. Polyester is een ideale mengvezel bij katoen, wol en viscose.

Polyamide

Polyamide bestaat meestal uit een rechte vezel, die eventueel gematteerd kan worden. Er bestaat ook een getextureerde vezel. Deze vezel heeft een grotere elasticiteit en is volumineuzer.

Meubelstoffen van natuurlijke materialen

Meubelstoffen van natuurlijke materialen

Eigenschappen meubelstoffen

Meubelstoffen zijn tegenwoordig in allerlei maten, vormen en varianten te verkrijgen. Maar waar moet u op letten als u op het punt staat uw meubelstuk te laten herstofferen of als u een nieuw meubelstuk wilt aanschaffen.

Meubelstoffen zijn onder te verdelen in drie hoofdgroepen:

Natuurlijk materiaal
Half synthetisch materiaal
Synthetisch materiaal
In dit eerste stuk gaan we dieper in op meubelstoffen van natuurlijke materialen.
De eerste 3 meubelstoffen zijn dierlijk en bestaan uit eiwitvezels, de laatste 2 meubelstoffen zijn plantaardig.

Wol

Wol is het meest voorkomende dierlijke vezel en is voornamelijk afkomstig van een schaap. Het bestaat uit dunne, zachte haren. De vezel van wol is zeer dun en heeft de vorm van een hol buisje waar lucht in zit. Door de schubben aan de zijkant en doordat wol gekroesd is, laat het zich goed vervormen. Wol is een sterk materiaal dat zich goed laat reinigen. Tevens is het goed te bewerken en neemt het pigment goed op. De meeste wol wordt geproduceerd in China, Nieuw-Zeeland en Australië. Wol heeft ongeveer 20 bochten per 2,5 centimeter. Hierdoor wordt de lucht goed vastgehouden.

Wolvezels variëren in dikte, tussen 10 micrometer voor de fijne wol in de binnenvacht van het Merino schaap tot 40 micrometer in de buitenvacht van het Shetlandschaap. Van nature heeft wol een hoge elasticiteit. Dit betekent dat wol de neiging heeft terug te keren naar zijn oorspronkelijke vorm.

De meeste mensen krijgen last jeuk als de wol dikker is dan 28 micrometer. Dit wordt dan ook het jeukpunt genoemd.

Mohair

Mohair wordt vervaardigd van het haar van de Angorageit en is het meest duurzame dierlijke vezel. De wol van de Angorageit groeit ongeveer 2 centimeter per maand en levert ongeveer 7 tot 9 kilogram per jaar op. De ruwe mohair is goed te spinnen, uitstekend te verven en het glanst als zijde. Mohairvezels zijn sterk en bezitten een hoge slijtvastheid. De vezels munten uit door hun elasticiteit, kleurechtheid en hun kreukherstellend en vuilafstotend vermogen. De vuilafstotende eigenschap is te danken aan het vetgehalte in de vezel. Het materiaal is sterker dan schapenwol, maar krimpt en vervilt ook.

Natuurzijde

Natuurzijde wordt vervaardigd uit het coconspinsel van de zijderups. Zijde is de sterkste natuurlijke vezel die er bestaat. Een zijde draad is tussen de 300 en 900 meter lang en ongeveer 10 micrometer dik. Voor het vervaardigen van 1 kilogram zijde, zijn ongeveer 5000 cocons nodig.

Cellulose vezels

Dit zijn plantaardige vezels.
De bekendste stoffen die hiervan worden gemaakt zijn katoen en linnen. Deze stoffen zijn mooi van kleur en zijn sterk. Beide stoffen hebben de eigenschap te gaan kreuken en te pletten, maar dat is voor veel mensen de charme van deze stof.

Linnen

Linnen wordt vervaardigd uit de bast van de vlasplant. Door zijn lange vezelstructuur en hoge gehalte aan wasachtige bestandsdelen heeft linnen een mooie glans. Vlas heeft in vergelijking met katoen een mindere draaiing. De structuur is grover en heeft verdikkingen. Linnen is sterker dan katoen en heeft nog meer kreukvorming.

Katoen

meubelstoffen van natuurlijke materialen katoen

Katoen wordt gewonnen uit het vruchtpluis van de katoenplant. Na het plukken en het verwijderen van de zaden, wordt het katoen gesponnen, waarna het verwerkt kan worden. Van nature heeft katoen een draaiing in de vezel zitten, waarvan een klein stukje vezel geen schubben heeft. Het materiaal wordt sterker zodra het nat wordt. Katoen is niet zo makkelijk te vervormen als wol. Van oorsprong is het product een beetje dof. De glans ontstaat door lichtinval. Katoen is goed te bewerken, maar verschiet van kleur door lichtinval. Dit verschil is snel en goed waarneembaar.

Bootkap en zeilen reinigen en impregneren

Bootkap en zeilen reinigen en impregneren

Het onderhoud en het reinigen van bootkap en zeilen

Wij zijn gespecialiseerd in het (her)stofferen van boten en jachten en hebben daardoor veel contact met de eigenaren. Tijdens dit contact krijgen wij ook veel vragen aangaande het reinigen van zeilen en bootkappen.
Vaak wordt gedacht dat het gebruikte doek voor een zeil of een bootkap goed beschermd is tegen bijvoorbeeld algen en schimmels, omdat ze vanaf fabriek worden voorzien van een coating. Fabrikanten hebben echter te maken met strenge milieu eisen, waardoor dit onmogelijk is.

UV stralen zijn de grote boosdoeners

Als u een nieuw zeil of een nieuwe bootkap heeft aangeschaft, biedt de coating vanaf fabriek voor maximaal één seizoen bescherming. Met name UV stralen tasten deze bescherming aan! Wij adviseren dan ook om minimaal één keer per jaar uw zeil of bootkap te behandelen met een daarvoor geschikt impregneermiddel.
Vergeet de binnenkant niet! Behandel niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant van het doek! De binnenkant is juist de plaats waar schimmels en weerplekken ontstaan. Door het doek te behandelen met een impregneermiddel, krijgen schimmels en algen minder kans zich hieraan te hechten.

Pas op met het toepassen van willekeurige reinigingsmiddelen!

Als u met onjuiste reinigingsmiddelen uw zeil of bootkap reinigt, krijgt u deze wellicht schoon, maar wordt het materiaal van het doek aangetast. Neem bijvoorbeeld groene zeep. Groene zeep is een milde zeep, maar laat een vettig laagje achter, ook na grondig spoelen. Deze vettige laag is een ideale hechtingsbodem voor schimmels en algen. Ook zullen er veel sneller weerplekken in het doek komen. Tot slot zorgt de vettige laag ervoor dat het doek minder goed waterdicht blijft. Het impregneermiddel botst namelijk met achtergebleven zeepresten.

Tips voor het reinigen van uw zeil of bootkap!

Impregneer het doek jaarlijks aan de binnen- en buitenkant met een daartoe geschikt middel;
Reinig het doek daarnaast regelmatig met water en een zachte borstel;
Als handwarm water niet meer voldoende is om het schoon te krijgen, gebruik dan een daartoe ontwikkeld (tent)doekreinigingsmiddel.

Stoffeermaterialen voor project- en woninginrichting

Stoffeermaterialen voor project- en woninginrichting

Stoffeermaterialen voor zitcomfort en kwaliteit

We geven u graag uitleg over de basis stoffeermaterialen die nodig zijn bij het vakkundig stofferen van zitmeubels. Vraag ons uitgebreid advies per telefoon, in onze showroom of op verzoek op locatie;

Vulmateriaal

Als vulmateriaal wordt o.a. latex, koudschuim of polyether gebruikt bij zitmeubelen. Elke schuimsoort heeft zijn eigenschappen. Wij kunnen u adviseren over de verschillende soorten schuimen en hun toepasbaarheid.

De juiste combinatie van dichtheid en hardheid van het schuim zorgt voor het beste zitcomfort. Na een goed half jaar van gebruik zijn de dichtheid en hardheid van het schuim gestabiliseerd.

Houten romp

Naast de vulling, binnenvering, singles en onderstoffering is bij herstoffering de inspectie van de binnenconstructie een belangrijk aandachtspunt. Er kunnen bijvoorbeeld verbindingen in het houten frame los raken door uitdroging. Het geheel of gedeeltelijk verlijmen van de romp gebeurt in ons meubelatelier.

Meubelbekleding

Meubelleder is een stijlvol natuurproduct. Hoewel onze leveranciers zorgvuldig op gaafheid selecteren kunnen natuurlijke kenmerken van de huid zichtbaar zijn in het leer. Dit is onvermijdelijk en wordt eerder karaktervol dan storend ervaren.

Er zijn veel soorten meubelstoffen zoals katoen, wol en polyester. Om mooie kleuren en soorten weving van hoogwaardige meubelstoffen te combineren komt u naar onze showroom in Capelle aan de IJssel. Bekijk ook onze galerie van stoffen en leer

Woontrends stoffering in huis

Woontrends stoffering in huis

Woontrends van 2016

Woontrends veranderen gelukkig niet zo snel als de modetrends. In 2015 zag je de trend om de natuur in huis te halen en het gebruik van mooie robuuste materialen zoals hout, steen, beton, riet en metaal al een beetje ontstaan. In 2016 gaan we verder met deze woontrends.

Kleuren

‘Nude’ kleuren en zacht roze zijn het helemaal dit seizoen. ‘Nude’ is een prachtige multi-inzetbare huidskleur. De kleuren komen in verschillende tinten voor net als verschillende huidskleuren. Het is echter wel belangrijk om deze kleuren goed te combineren zodat ze mooi tot hun recht komen. Combineer ze bijvoorbeeld met één of meerdere tinten grijs of wit. Ook de mintgroene kleur waar we geen genoeg van kunnen krijgen laat zich goed combineren met deze kleuren. Het gebruik van metaal gaan we dit seizoen veel tegen komen. Metaal is niet per definitie alleen voor in een industrieel interieur, je kunt dit ook heel goed in een klassiek of modern interieur verwerken. Je kunt er namelijk zowel warme als koele effecten mee creëren.

Materialen

De materialen die gebruikt worden zagen we in 2015 ook, Robuuste aardse materialen, maar ook zeker de  breisels en haakwerken. Plaiden, kussen hoezen en poefs, we zien ze overal, gebreid of gehaakt, we zijn in ieder geval  dol op deze trend. Ze geven je woning een knusse sfeer en tijdens de koudere dagen van  het jaar zijn ze heerlijk warm.

Print stoffen

Woontrends stoffering in huis botanische stof

Dit seizoen spelen de tropische printen een belangrijke rol. Denk hierbij aan mooie sierkussens van tropische bloemen, planten en dieren, of als je meer lef hebt aan een mooi gestoffeerde poef of fauteuil in een door jou gekozen print stof. Deze printen kunnen ook heel goed in een rustiger interieur toegepast worden, door het toevoegen van bloemen en planten.

Onderhoudsvoorschrift voor meubelstoffering

Onderhoudsvoorschrift voor meubelstoffering

Onderhoudsvoorschrift

Het onderhoudsvoorschrift voor de diverse meubelstofferingen verschilt van stof, wol tot leer. Wij adviseren u graag. Door regelmatig uw stoffen meubelbekleding te stofzuigen met een borstelmondstuk speciaal voor meubels blijft uw zitmeubel langer fris en mooi.

Door overtollig wolvezel komen wolpluizen voor op nieuwe wollen stof, u kunt de pluizen met een vochtige, goed uitgewrongen zeem afnemen.

Meubelleer blijft mooi door een schone zachte droge doek te gebruiken bij regelmatig afstoffen.

Tip! Zet leren meubels niet te dicht bij de verwarming om uitdroging van het leer en scheuren van het houten frame te voorkomen. En houd de vochtigheidsgraad in de kamer op peil.

Gebruik liever geen reinigingsmiddelen voor het normale onderhoud, zeker geen vuilwerende middelen. Voor klein onderhoud lees het onderhoudsvoorschrift bijgeleverd bij uw meubel. Voor groot onderhoud kunt u zich laten adviseren door ons of door onze stof- en leerleveranciers.

Vlekken

Vlekken, ontstaan door koffie, thee of andere vloeistoffen kunnen meestal verwijderd worden met een zachte vochtige doek. Doe dit zo snel mogelijk en voorzichtig deppend, niet te hard wrijven. Als het om een vastere substantie gaat, bijvoorbeeld soep of vla dan met een lepel van de meubelstof af scheppen richting de kern van de vlek.

Is de vlek al ingedroogd? Probeer hem dan eerst met een zachte droge schone borstel te verwijderen. Stofzuig daarna met een schoon borstelmondstuk. Geef bij meubelleer het restvuil de tijd om ‘weg te zakken’ in de leerporiën. 

Verkleuren

Stoffeerderij Calypso werkt met kwaliteitsstoffen. De meeste hoogwaardige meubelstoffen zijn kleurecht. Toch kunnen op den duur vooral donkergekleurde natuurstoffen en leer verkleuren onder invloed van ultraviolet licht. Plaats daarom uw zitmeubel niet in direct zonlicht.

Tip! Wissel regelmatig uw eetkamerstoelen van plaats rond de eettafel en verwissel regelmatig uw fauteuils met elkaar. 

Iedere meubelbekleding heeft zijn eigen behandeling nodig. Op de website van een van onze stofleveranciers De Ploeg vindt u ook informatie over het onderhoud en de eigenschappen van deze kwaliteitsstoffen.

Voor informatie over kwaliteitsleer en onderhoudsmiddelen kunt u de website van een van onze meubelleer leveranciers Ohmann Leather raadplegen.

Duurzaam en verantwoord ondernemen

Duurzaam en verantwoord ondernemen

In de keuze van onze materialen hechten wij veel waarde aan levensduur en milieuvriendelijke of gerecyclede materialen om zo een bijdrage te leveren aan een beter milieu en ook meerwaarde te geven aan mooie producten, Ons werk is tenslotte ook zeer ambachtelijk.

In beide filialen hebben we een ruime keuze aan stoffen en leer.

Meubelstoffering

Meubelstoffering

Maatwerk voor meubelstoffering. Alle soorten meubels worden door ons vakbekwaam gestoffeerd, van antiek tot modern, met alle denkbare bekleding van stof tot leer.

Van de originele bekleding worden de mallen gemaakt waar naar de nieuwe stoffering gesneden wordt en vervolgens geconfectioneerd zodat uw ‘nieuwe bank’ een exacte replica wordt van het origineel. Al het binnenwerk wordt nagekeken en waar nodig gerepareerd of vervangen zodat uw zitmeubel weer een nieuwe periode kan meegaan.

Team Calypso

Welkom in onze beide vestigingen; Capelle a/d IJssel en Zwartsluis

Theo Admiraal stelt zijn bedrijf met 12 vaste vakmensen aan u voor in het presentatiefilmpje, te vinden op deze website rechts onder.

U kunt bij Johan terecht voor vragen over de restauratie van uw zitmeubelen. Johan is bedrijfsleider in de vestiging Capelle a/d IJssel van Stoffeerderij Calypso

Jan Willem van ’t Wout, bedrijfsleider in de vestiging Zwartsluis.

Elias Admiraal, vertegenwoordiging buitendienst Stoffeerderij Calypso

Bij Jacques Admiraal kunt u terecht voor vragen over de restauratie van uw zitmeubelen. Bovendien worden in zijn meubelatelier nieuwe meubelen gefabriceerd voor de project- en interieurbouw.

Theo Admiraal Stoffeerderij Calypso

Theo Admiraal Stoffeerderij Calypso

Capelle a/d IJssel en Zwartsluis

Johan Bloodshoofd bedrijfsleider

Johan Bloodshoofd bedrijfsleider

Capelle a/d IJssel

Jan Willem van ’t Wout bedrijfsleider

Jan Willem van ’t Wout bedrijfsleider

Zwarsluis

Elias Admiraal Stoffeerderij Calypso

Elias Admiraal Stoffeerderij Calypso

Zwarsluis

Jacques Admiraal – Meubelatelier Calypso

Jacques Admiraal – Meubelatelier Calypso

Capelle a/d IJssel