Onderhoudsvoorschrift voor meubelstoffering

Onderhoudsvoorschrift voor meubelstoffering

Onderhoudsvoorschrift

Het onderhoudsvoorschrift voor de diverse meubelstofferingen verschilt van stof, wol tot leer. Wij adviseren u graag. Door regelmatig uw stoffen meubelbekleding te stofzuigen met een borstelmondstuk speciaal voor meubels blijft uw zitmeubel langer fris en mooi.

Door overtollig wolvezel komen wolpluizen voor op nieuwe wollen stof, u kunt de pluizen met een vochtige, goed uitgewrongen zeem afnemen.

Meubelleer blijft mooi door een schone zachte droge doek te gebruiken bij regelmatig afstoffen.

Tip! Zet leren meubels niet te dicht bij de verwarming om uitdroging van het leer en scheuren van het houten frame te voorkomen. En houd de vochtigheidsgraad in de kamer op peil.

Gebruik liever geen reinigingsmiddelen voor het normale onderhoud, zeker geen vuilwerende middelen. Voor klein onderhoud lees het onderhoudsvoorschrift bijgeleverd bij uw meubel. Voor groot onderhoud kunt u zich laten adviseren door ons of door onze stof- en leerleveranciers.

Vlekken

Vlekken, ontstaan door koffie, thee of andere vloeistoffen kunnen meestal verwijderd worden met een zachte vochtige doek. Doe dit zo snel mogelijk en voorzichtig deppend, niet te hard wrijven. Als het om een vastere substantie gaat, bijvoorbeeld soep of vla dan met een lepel van de meubelstof af scheppen richting de kern van de vlek.

Is de vlek al ingedroogd? Probeer hem dan eerst met een zachte droge schone borstel te verwijderen. Stofzuig daarna met een schoon borstelmondstuk. Geef bij meubelleer het restvuil de tijd om ‘weg te zakken’ in de leerporiën. 

Verkleuren

Stoffeerderij Calypso werkt met kwaliteitsstoffen. De meeste hoogwaardige meubelstoffen zijn kleurecht. Toch kunnen op den duur vooral donkergekleurde natuurstoffen en leer verkleuren onder invloed van ultraviolet licht. Plaats daarom uw zitmeubel niet in direct zonlicht.

Tip! Wissel regelmatig uw eetkamerstoelen van plaats rond de eettafel en verwissel regelmatig uw fauteuils met elkaar. 

Iedere meubelbekleding heeft zijn eigen behandeling nodig. Op de website van een van onze stofleveranciers De Ploeg vindt u ook informatie over het onderhoud en de eigenschappen van deze kwaliteitsstoffen.

Voor informatie over kwaliteitsleer en onderhoudsmiddelen kunt u de website van een van onze meubelleer leveranciers Ohmann Leather raadplegen.

Sorry, comments are closed for this post.

Team Calypso

Welkom in onze beide vestigingen; Capelle a/d IJssel en Zwartsluis

Theo Admiraal stelt zijn bedrijf met 12 vaste vakmensen aan u voor in het presentatiefilmpje, te vinden op deze website rechts onder.

U kunt bij Johan terecht voor vragen over de restauratie van uw zitmeubelen. Johan is bedrijfsleider in de vestiging Capelle a/d IJssel van Stoffeerderij Calypso

Jan Willem van ’t Wout, bedrijfsleider in de vestiging Zwartsluis.

Elias Admiraal, vertegenwoordiging buitendienst Stoffeerderij Calypso

Bij Jacques Admiraal kunt u terecht voor vragen over de restauratie van uw zitmeubelen. Bovendien worden in zijn meubelatelier nieuwe meubelen gefabriceerd voor de project- en interieurbouw.

Theo Admiraal Stoffeerderij Calypso

Theo Admiraal Stoffeerderij Calypso

Capelle a/d IJssel en Zwartsluis

Johan Bloodshoofd bedrijfsleider

Johan Bloodshoofd bedrijfsleider

Capelle a/d IJssel

Jan Willem van ’t Wout bedrijfsleider

Jan Willem van ’t Wout bedrijfsleider

Zwarsluis

Elias Admiraal Stoffeerderij Calypso

Elias Admiraal Stoffeerderij Calypso

Zwarsluis

Jacques Admiraal – Meubelatelier Calypso

Jacques Admiraal – Meubelatelier Calypso

Capelle a/d IJssel