Stoffeermaterialen voor project- en woninginrichting

Stoffeermaterialen voor project- en woninginrichting

Stoffeermaterialen voor zitcomfort en kwaliteit

We geven u graag uitleg over de basis stoffeermaterialen die nodig zijn bij het vakkundig stofferen van zitmeubels. Vraag ons uitgebreid advies per telefoon, in onze showroom of op verzoek op locatie;

Vulmateriaal

Als vulmateriaal wordt o.a. latex, koudschuim of polyether gebruikt bij zitmeubelen. Elke schuimsoort heeft zijn eigenschappen. Wij kunnen u adviseren over de verschillende soorten schuimen en hun toepasbaarheid.

De juiste combinatie van dichtheid en hardheid van het schuim zorgt voor het beste zitcomfort. Na een goed half jaar van gebruik zijn de dichtheid en hardheid van het schuim gestabiliseerd.

Houten romp

Naast de vulling, binnenvering, singles en onderstoffering is bij herstoffering de inspectie van de binnenconstructie een belangrijk aandachtspunt. Er kunnen bijvoorbeeld verbindingen in het houten frame los raken door uitdroging. Het geheel of gedeeltelijk verlijmen van de romp gebeurt in ons meubelatelier.

Meubelbekleding

Meubelleder is een stijlvol natuurproduct. Hoewel onze leveranciers zorgvuldig op gaafheid selecteren kunnen natuurlijke kenmerken van de huid zichtbaar zijn in het leer. Dit is onvermijdelijk en wordt eerder karaktervol dan storend ervaren.

Er zijn veel soorten meubelstoffen zoals katoen, wol en polyester. Om mooie kleuren en soorten weving van hoogwaardige meubelstoffen te combineren komt u naar onze showroom in Capelle aan de IJssel. Bekijk ook onze galerie van stoffen en leer

Sorry, comments are closed for this post.

Team Calypso

Welkom in onze beide vestigingen; Capelle a/d IJssel en Zwartsluis

Theo Admiraal stelt zijn bedrijf met 12 vaste vakmensen aan u voor in het presentatiefilmpje, te vinden op deze website rechts onder.

U kunt bij Johan terecht voor vragen over de restauratie van uw zitmeubelen. Johan is bedrijfsleider in de vestiging Capelle a/d IJssel van Stoffeerderij Calypso

Jan Willem van ’t Wout, bedrijfsleider in de vestiging Zwartsluis.

Elias Admiraal, vertegenwoordiging buitendienst Stoffeerderij Calypso

Bij Jacques Admiraal kunt u terecht voor vragen over de restauratie van uw zitmeubelen. Bovendien worden in zijn meubelatelier nieuwe meubelen gefabriceerd voor de project- en interieurbouw.

Theo Admiraal Stoffeerderij Calypso

Theo Admiraal Stoffeerderij Calypso

Capelle a/d IJssel en Zwartsluis

Johan Bloodshoofd bedrijfsleider

Johan Bloodshoofd bedrijfsleider

Capelle a/d IJssel

Jan Willem van ’t Wout bedrijfsleider

Jan Willem van ’t Wout bedrijfsleider

Zwarsluis

Elias Admiraal Stoffeerderij Calypso

Elias Admiraal Stoffeerderij Calypso

Zwarsluis

Jacques Admiraal – Meubelatelier Calypso

Jacques Admiraal – Meubelatelier Calypso

Capelle a/d IJssel