Vacature 3D tekenaar. »

Stoffeermaterialen voor project- en woninginrichting

Stoffeermaterialen voor zitcomfort en kwaliteit


We geven u graag uitleg over de basis stoffeermaterialen die nodig zijn bij het vakkundig stofferen van zitmeubels. Vraag ons uitgebreid advies per telefoon, in onze showroom of op verzoek op locatie;

Vulmateriaal


Als vulmateriaal wordt o.a. latex, koudschuim of polyether gebruikt bij zitmeubelen. Elke schuimsoort heeft zijn eigenschappen. Wij kunnen u adviseren over de verschillende soorten schuimen en hun toepasbaarheid.

De juiste combinatie van dichtheid en hardheid van het schuim zorgt voor het beste zitcomfort. Na een goed half jaar van gebruik zijn de dichtheid en hardheid van het schuim gestabiliseerd.

Houten romp


Naast de vulling, binnenvering, singles en onderstoffering is bij herstoffering de inspectie van de binnenconstructie een belangrijk aandachtspunt. Er kunnen bijvoorbeeld verbindingen in het houten frame los raken door uitdroging. Het geheel of gedeeltelijk verlijmen van de romp gebeurt in ons meubelatelier.

Meubelbekleding


Meubelleder is een stijlvol natuurproduct. Hoewel onze leveranciers zorgvuldig op gaafheid selecteren kunnen natuurlijke kenmerken van de huid zichtbaar zijn in het leer. Dit is onvermijdelijk en wordt eerder karaktervol dan storend ervaren.

Er zijn veel soorten meubelstoffen zoals katoen, wol en polyester. Om mooie kleuren en soorten weving van hoogwaardige meubelstoffen te combineren komt u naar onze showroom in Capelle aan de IJssel. Lees meer over onze stoffen en leer.

Echt vakmanschap
Maatoplossingen mogelijk
Zakelijk en particulier
Persoonlijk advies

Bel mij terug

Laat uw nummer achter en we bellen u binnen één werkdag terug.

We gaan veilig en zorgvuldig met je gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »
Stoffeerderij Calypso

Locatie Capelle a/d IJssel

Cornusbaan 23 2908 KB, Capelle a/d IJssel 085 - 006 72 63 capelle@calypso.nl

Locatie Steenwijk

Veenderij 20 8331 VH, Steenwijk 085 - 006 72 60 steenwijk@calypso.nl
We zijn verhuisd »