DE VOORDELEN VAN STOFFEREN MET EEN CNC-MACHINE VOOR DE INTERIEURBOUWER

24 APR 2019

Meubelstofferen met behulp van een CNC-machine biedt verschillende voordelen voor interieurbouwers. In dit artikel kunt u lezen hoe deze voordelen kunnen bijdragen aan betere eindresultaten.

 

WELKE VOORDELEN BIEDT MEUBELSTOFFEREN MET BEHULP VAN EEN CNC-MACHINE VOOR U ALS INTERIEURBOUWER?

Als inkoper of calculator binnen een interieurbouworganisatie, is het van belang met leveranciers samen te werken die een positieve bijdrage leveren aan het imago van uw bedrijf, vooral op het gebied van meubelstofferen. Een stoffeerderij treedt op als uw visitekaartje naar de klant en dient uw merk hierin te versterken. Daarnaast is het uiteraard van belang met partijen samen te werken die binnen het gestelde tijdsbestek en budget projecten kunnen uitvoeren.

Wanneer u samenwerkt met een stoffeerderij, dan spelen de volgende aspecten vaak een rol:

– De kwaliteit van de producten
– De mate van de afwerking
– De productiesnelheid en capaciteit van de stoffeerderij
– De onderlinge samenwerking
– Het contact met de eindklant
– De prijsrange van de stoffeerderij
– Een bepaalde mate van flexibiliteit en maatwerk in de dienstverlening

Voor iedere interieur- of scheepsbouwer zal de volgorde van belangrijkheid verschillend zijn. Stoffeerderij Calypso ondersteunt graag die organisaties, die een hoge kwaliteit producten en dienstverlening van hun leveranciers verlangen.

Zo mogen wij ons sinds kort de trotse eigenaar van een Summa F serie CNC-machine noemen. Allemaal leuk en aardig, maar wat heeft u hier nu aan als klant? In dit artikel geven we u een overzicht van de belangrijkste voordelen die het meubelstofferen met een CNC- machine voor u als interieur- of scheepsbouwer opleveren.

Nieuwe CNC-machine van Stoffeerderij Calypso from Calypso on Vimeo.

WERKING VAN EEN CNC-MACHINE

Voordat we op de belangrijkste voordelen ingaan, geven we eerst beknopt uitleg over de werking van een CNC-machine. CNC staat voor Computer Numerical Control. Een stoffeerderij heeft de keuze uit CNC-bewerkingen of bewerkingen op de conventionele wijze. Deze keuze hangt vaak af van verschillende factoren. Gaat het om een complex product? Moeten de bewerkingen herhaaldelijk uitgevoerd worden? Als een product regelmatig geproduceerd moet worden en nauwkeurigheid een grote rol speelt, dan is het werken met een CNC-machine een goede keuze. Wanneer een stoffeerderij werkt met een CNC-machine, dan dient voorafgaand aan ieder project een programma geschreven te worden. De CNC-machine kan op deze manier digitale patronen inlezen en de stoffen op de juiste manier snijden, wat veel zekerheid geeft over het te behalen resultaat. Het schrijven van deze programma’s is een specialistisch beroep en dient uitgevoerd te worden door een expert.

1. NAUWKEURIGHEID EN CONSTANTE KWALITEIT

Het grootste voordeel van meubelstofferen en stoffen snijden door middel van een CNC-machine is met stipt de nauwkeurigheid en daarmee de constante kwaliteit die geleverd wordt. Voor u als interieur- of jachtenbouwer betekent dit dat u een hoge kwaliteit eindproduct naar de klant kunt leveren. Het spreekt voor zich dat met handmatige bewerkingen nooit een zodanig ‘strak’ eindresultaat geleverd kan worden.

2. GROTERE CAPACITEIT EN EEN SNELLERE LEVERTIJD

Een stoffeerderij die werkt met een CNC-machine, heeft een hogere product-output dan een stoffeerderij die op de conventionele wijze werkt. Bij dit type stoffeerderij kun je dan ook terecht voor de grotere projecten. Deze grotere capaciteit zorgt tevens voor scherpere levertijden zodat beter op strakke deadlines ingespeeld kan worden.

3. VERGEMAKKELIJKT HERHALINGSPROJECTEN

De CNC-machine slaat alle projecten in het geheugen op. Wanneer een project herhaaldelijk terugkomt, wat bijvoorbeeld het geval is bij meubelstofferen binnen de jachtenmarkt, kan eenvoudig de projectinformatie opgeroepen worden. Hierbij kunt u denken aan de afmetingen, maar bijvoorbeeld ook het type stof wordt hierin opgeslagen. Bij een stoffeerderij die op de conventionele wijze werkt, dienen handmatig mallen gemaakt te worden. Deze worden slechts een bepaalde periode bewaard en moeten dus regelmatig opnieuw getekend en uitgesneden worden.

4. ALLE INFORMATIE IS DIGITAAL, FOUTMARGE WORDT HIERDOOR GEMINIMALISEERD

Als interieurbouwer zal u er in de meeste gevallen waarschijnlijk de voorkeur aan geven alle informatie (zoals tekeningen) digitaal te produceren en te bewaren. Tekeningen kunnen rechtstreeks doorgezet worden naar de stoffeerderij met de CNC-machine, waar bij de conventionele wijze nog veel handmatige werkzaamheden komen kijken.

SCHERPE TARIEVEN

Stoffeerderij Calypso wordt door haar opdrachtgevers geroemd vanwege de korte communicatielijnen, de oplossingsgerichte aanpak (met name in eind/ opleverfase vormt dit een belangrijk criteria voor onze opdrachtgevers) en het feit dat wij partnerschappen aangaan. Een klant-leverancier verhouding zal u bij ons niet ervaren.

De productie met behulp van de CNC-machine zorgt voor een toename in capaciteit en het kunnen leveren van een constante, hoge kwaliteit stofferingen. Deze verhoogde kwaliteit staat niet gelijk aan een verhoging in tarieven. Dankzij de vergrootte productie-output kan Stoffeerderij Calypso haar tarieven blijven waarborgen en in sommige gevallen zelfs verscherpen!

Wilt u weten welke mogelijkheden Stoffeerderij Calypso voor uw project biedt? Neem contact met ons op!