ONS VERHAAL / GESCHIEDENIS

Ons verhaal/geschiedenis

In 1992 begon Theo Admiraal, na ongeveer 10 jaar als stoffeerder in een meubelmakerij te hebben gewerkt, zijn eigen stoffeerderij in Steenwijk; Stoffeerderij Calypso. Men was toen nog spaarzaam met meubels en zijn klanten bestonden dan ook vooral uit particulieren die allerhande meubels door hem lieten herstofferen. Zo kwamen er bankstellen binnen die geschiedenissen met zich meedroegen, ouder dan dat hij zelf was. Verhalen van vroeger kwamen naar boven en iedere klant kreeg Theo’s volledige aandacht. Dit is door de jaren heen altijd zo gebleven.

Zoon Elias is al van kinds af aan veel in de stoffeerderij te vinden. Allerlei soorten klusjes mag hij voor zijn vader uitvoeren, maar echt in dienst treden, dat (nog) niet. “Ga eerst je eigen pad maar bewandelen. Je mag hier werken als je echt gemotiveerd bent om te stofferen” zegt vader Theo, en zo begint Elias aan een opleiding tot metselaar. Net zo handig zijnde als zijn pa, blijft voor Elias de stoffeerderij toch prikkelen. Hij leerde zijn eigen boontjes te doppen als metselaar, precies zoals zijn vader hem geleerd had, maar het maakte hem niet gelukkig.

Met de komst van een veranderende maatschappij waarin een meubelstuk liever nieuw wordt gekocht, dan het een tweede leven wordt gegeven, ziet Calypso een omslag in de markt. Grote projecten maken plaats voor kleinere particuliere opdrachten. Het stofferen van onder andere kantoren, gemeente- en ziekenhuizen en hotels begint. Theo: “Iets zien ontstaan uit niets, dat is het mooie van ons vak.”

Na de verhuizing van de familie Admiraal van een woning naast de stoffeerderij in Capelle aan den IJssel, naar het oosten van het land, ontstond de mogelijkheid in 2008 een tweede vestiging te openen in Zwartsluis. Niet wetende dat twee weken na de sleuteloverdracht in september van 2008 de kredietcrisis haar hoogtepunt bereikte. Op het moment dat Theo een paar jaar later te horen krijgt, dat hij met zijn twee ‘zo goed als versleten schouders’ eigenlijk niet meer mag stofferen, is de vraag naar nieuwe medewerkers groot.

Stofferen kun je leren, en zo kwam in 2011 zoon Elias alsnog aan het werk in het bedrijf dat zijn vader had opgebouwd. “Het feit dat we net uit een crisis kwamen, en Elias ondanks dat in dienst wilde komen, liet mij inzien hoe gemotiveerd hij was zich voor Calypso in te zetten”, aldus Theo.

Dat stofferen niet het enige vak is wat je bij Stoffeerderij Calypso kunt uitvoeren laat dochter Jiska zien. Waar ze begon met hier en daar wat reclame te maken voor Calypso op social media heeft ze tegenwoordig de functie van office manager binnen het bedrijf. Jiska: “Het werken met familie kent vooral voordelen; we zijn een heel hecht team. Als de nood aan de man is, staan we allemaal voor elkaar klaar.”

“We hebben geen ‘9 tot 5 mentaliteit’, wil een opdrachtgever een klus graag af voor een bepaalde deadline, dan zullen we er alles aan doen om dit mogelijk te maken”, vertelt Elias. Dit kenmerkt de flexibiliteit en professionaliteit van Calypso. Iets waar de medewerkers zich ook in herkennen. Het feit dat je van je hobby je werk hebt kunnen maken, en je je passie voor stofferen kunt laten zien aan klanten, maakt ook dat je een stapje harder voor de klant wil werken.

Uiteindelijk zijn we allemaal op zoek naar de balans tussen werken en genieten van het leven. Calypso wil hierin bijdragen; een tevreden klant zal jaren kunnen genieten van een perfect gestoffeerd meubel, of dit nu thuis is, op kantoor of in de vrije tijd op een jacht. Samen iets moois creëren.

Heeft u nog vragen?
Stel hier uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Max. bestandsgrootte: 128 MB.

LOCATIE STEENWIJK