WAAROM EEN GOED MATRAS BEPALEND IS VOOR UW NACHTRUST

3 JUL 2020

We brengen ongeveer een derde van ons leven door in bed. Er gaat daarom niets boven een goede nachtrust. Het is hierbij belangrijk over het juiste matras te beschikken.

WAAROM SLAAP?

We kunnen niet zonder slaap, het is een van onze basisbehoeftes net als eten en drinken. Door te slapen herstellen we ons lichaam en geest van alle dagelijkse inspanningen. Niets is dan ook vervelender dan een langdurig slechte nachtrust.

HOEVEEL SLAAP HEB IK NODIG?

Iedereen heeft een verschillende behoefte wat betreft nachtrust. Waar de een met 6 uur slaap een hele dag moeiteloos kan functioneren, zijn er ook ‘lange slapers’ die behoefte hebben aan zeker 9 uur slaap per nacht. Het is raadzaam om voor uzelf na te gaan wat uw slaappatroon is en hoeveel slaap u nodig hebt om u overdag niet moe te voelen. Wordt u wakker voordat uw wekker gaat, dan weet u dat u voldoende slaap hebt gehad. De meeste mensen worden vanzelf wakker als ze uitgerust zijn. Draait u zich nog een keer om, dan kan dit ervoor zorgen dat u zich de rest van de dag moe en lusteloos voelt.

WAAROM IS EEN GOED BED ZO BELANGRIJK?

We brengen ongeveer een derde van ons leven door in bed. Het is daarom belangrijk dat we een bed hebben dat ons voldoende goede nachtrust geeft. Een kleine verstoring in onze nachtrust kan er al voor zorgen dat we minder fit wakker worden dan we gewend zijn. Deze kleine verstoringen kunnen onder andere veroorzaakt worden door het matras waarop u ligt. Er zijn drie meest voorkomende verstoringen die onze slaap kunnen beïnvloeden.

CONFORMITEIT

Onder conformiteit verstaan we het vermogen van een matras om zich aan te passen aan het lichaam en zo de druk van het lichaam optimaal over het matras te kunnen verdelen. Bij een slechte conformiteit van het matras kunnen bloedvaten afgekneld raken, wat kan resulteren in bijvoorbeeld een dove arm. Voor mensen met bijvoorbeeld reuma, is het extra belangrijk om een goede conformiteit van het matras te hebben.

ONDERSTEUNING VAN DE WERVELKOLOM

Onze wervelkolom heeft een natuurlijke curve die zich iedere nacht tijdens onze slaap hersteld. Is uw matras onvoldoende ondersteunend, dan zijn de tussenwervelschijven niet in staat zich voldoende te herstellen gedurende de nachtrust. Dit kan resulteren in rugklachten.

SLAAPKLIMAAT

Heeft u het vaak te warm of juist te koud tijdens het slapen? Dan kan het zijn dat uw slaapklimaat niet optimaal is. Dit kan te maken hebben met het soort matras waarop u ligt. Elk matras is namelijk anders. Niet alle soorten matrassen zijn in staat uw transpiratievocht voldoende op te nemen en weer af te geven aan de omgeving. Zo kan het voorkomen dat u lichaamstemperatuur niet constant blijft tijdens uw slaap, wat wel gewenst is. Hier kunt u last van ondervinden.

WELK MATRAS PAST BIJ MIJ?

Om ervoor te zorgen dat uw nachtrust optimaal is, en u zo min mogelijk last ondervindt van verstoringen, is het belangrijk dat u op een matras kunt liggen dat voor u geschikt is. Bij Stoffeerderij Calypso kunt u terecht voor een breed assortiment matrassen. Zo is er gegarandeerd een matras dat bij u past. Stoffeerderij Calypso staat hierin voor u klaar, om u te adviseren welk matras het meest geschikt voor u is.

MATRASSEN OP MAAT BIJ STOFFEERDERIJ CALYPSO

Bij Stoffeerderij Calypso Steenwijk kunt u proef liggen op verschillende typen matrassen. Wij, van Stoffeerderij Calypso, hebben een selectie gemaakt van de beste kwaliteit matrassen voor verschillende gewichtsklassen, die u kunt testen. Wij adviseren u aan de hand van gerichte vragen, welk type matras het beste bij u past. Wij luisteren en vragen door. Wij zullen u niet vervelen met technische details. Bent u tevreden? Dan zijn wij ook tevreden!

Heeft u een bijzonder interieur met specifieke interieurwensen? Wij denken graag met u mee over wat wij voor u kunnen betekenen als het aankomt op een passend bed. Er zijn genoeg mogelijkheden, vraag ons hier gerust naar.

Maak een afspraak om te komen proef liggen door te bellen naar 085 – 006 72 60 en krijg een vrijblijvend advies.